Bomen met Licht

Bomen zijn in het tuinlandschap de belangrijkste elementen om ruimtes te vormen. De vorm en het formaat van de stam en de boomkruin variëren per boomtype. De bol -, zuil-, scherm,- en palmvorm zijn de belangrijkste boomvormen. In de winter scheppen takken een filigraan beeld, terwijl in de zomer de bladeren zich verdichten tot een volume.

Naast de vorm karakteriseren bloesem en bladeren in de wisseling van de jaargetijde het uiterlijk van de bomen. Nu de winter zoeken we de warmte weer op, bij de kachel of verwarming. Buiten is het natuurleven langzaam in ruste om in het voorjaar weer uit te lopen. In de avond gaat bij menigeen de gordijnen eerder dicht. Afgesloten van de buitenwereld !

Uit eigen onderzoek is gebleken dat enkele lichtpunten sfeer en veiligheid verhoogt. Men let meer op structuur en kleuren van bomen en struiken. Vooral nu met de mogelijkheid om de lichtbronnen te veranderen in kleur, blauw en groen zorgen voor een koude, kille omgeving terwijl rood en oranje spanning en verwondering teweeg brengen. Met de lampkeuze kan de lichtkleur en kleurweergave van de bladeren en bloesems worden beïnvloed. Daglicht witte lichtkleuren benadrukken blauwgroene loofkleuren, terwijl warm witte lichtkleuren bruinrode bladeren naar voren halen.

Zet uw eigen groen in het licht en ervaar het zelf !

Op March 3, 2015