Wildplukken veranderd je beleving

Wildplukwandeling of foodwalk in het groene hart

Het groene hart bestaat niet alleen uit eentonige weilanden maar er zijn ook natuurgebieden en wilde bermen waar een grote verscheidenheid aan planten groeit die meestal ook nog goed te eten zijn. Welke soorten ontdek je tijdens een wildplukwandeling.


Onkruid bestaat niet meer!

Geral Overbeek is opgegroeid in het groene hart en laat met veel plezier zien wat er allemaal te beleven valt. Tijdens de wildplukwandeling vertelt hij over de kenmerken van de planten- en dierenwereld maar ook hoe je de planten kunt herkennen. Wat vaak als onkruiden wordt bestempeld blijkt met een ander inzicht ineens een voedzaam en lekker gewas. Denk aan paardenbloem, zevenblad, weegbree of brandnetel allemaal planten die vers geplukt gezonder zijn dan een zakje sla uit de supermarkt. Iedere plant heeft een eigen verhaal, zelfs de romeinen komen nog aan bod.


Van natuurtuin tot voedselbos

In de natuurtuin een groot deel van de wilde planten die ook van oorsprong in de omgeving te vinden waren. Dit voorjaar is er een eetbare haag geplant met een selectie van vruchtplanten die ook voor vogels een waardevolle aanvulling is. Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen om van de natuurtuin een voedselbos te maken met nog meer eetbare planten. Een voedselbos bestaat uit een systeem met eetbare heesters en bomen die jaar na jaar meer vruchten en andere eetbare planten kan opleveren. Daarnaast biedt het voedselbos ook veel voeding en leefruimte voor insecten, vogels en andere dieren.

Kom je proeven?

Na de wandeling van ongeveer 1.5 uur is er nog gelegenheid om streekproducten uit eigen tuin te proeven. Denk aan pesto van zevenblad, een krachtige brandnetelsoep of thee van verse munt.
Maar je kunt ook een stevige lunch of koffie met zelfgebakken appelgebak bestellen.


Tot snel in het groene hart, Geral Overbeek

Op June 13, 2017