Paul wolf Dakbeplanting


Krusemanlaan 2 1701 VM Heerhugowaard
06 54384027 Klik om te bellen

Over Paul wolf Dakbeplanting

"Dakbeplanting" is een verzamelnaam voor platte- en hellende daken met begroeiing. Die begroeiing kan bestaan uit vetplantjes (sedum), kruiden, mos en/of gras. Deze vorm van dakbeplanting wordt in de volksmond een groen dak genoemd.
Waarom Dakbeplanting ?
- Meer groen in de stad en dus in uw omgeving zorgt voor een beter leefmilieu.
- Waterbuffer : Een groendak neemt een deel van het regenwater op wat kan meewerken om overbelasting- en overstort van het riool te voorkomen > meer info
- Groene daken isoleren in de zomer en winter en dragen zodoende bij aan een beter binnenklimaat.
Sedum
Sedum is een soort vetplantje. Het bestaat in verschillende kleuren en kan gecombineerd worden met mos. Dakbeplanting gemaakt van sedum kunnen in principe licht uitgevoerd worden: een substraatlaag van 6 cm kan voldoende zijn.
Binnenklimaat
Dakbeplanting kan het binnenklimaat verbeteren. Traditionele platte daken kunnen voor onaangename temperatuurschommelingen zorgen. Het toepassen van een groen dak is een goede oplossing voor dit probleem. Als er een goede dakbeplanting systeem wordt aangelegd met een grotere opbouwdikte kunnen de temperatuurschommeling sterk verminderen. Dakbeplanting isoleert in warme en in koude tijden beter dan een gemiddeld dak.
Milieueffecten
Dakbeplanting verminderen weerkaatsend van geluid met ongeveer 3dB en verhogen de geluidsisolatie met ongeveer 8 dB. Deze voordelen komen vooral tot uiting in gebieden waarbij de gebouwen in de aanvliegroutes van vliegvelden liggen, bij snelwegen en bij gebouwen die te maken hebben met strenge geluidsnormen, zoals discotheken, muziekpodia, etc.

Energie besparen
Gemiddeld gebruiken we bijna 47% van de totale energie om onze huizen te verwarmen. Door diverse onderzoeken zou je met dakbeplanting 23% kunnen besparen op je stookkosten. Het kan dus interessant zijn om te investeren in dakbeplanting want dit is toch wel een aanzienlijke besparing op de stookkosten. In de zomer zijn de besparingen hoger aangezien dakbeplanting dan een energiebesparing kan opleveren van 75% want de koelsystemen zijn minder nodig. En daar bovenop komt dat een conventioneel dak elke 20 jaar vervangen moet worden en dat een groen dak 50 jaar mee kan, mits goed onderhouden. Recente onderzoeken geven ook aan dat als u zonnecellen hebt deze bij een lage omgevingstemperatuur maar liefst 30% meer energie opwekken. (BEWIJS PLEASE)
Prijs van dakbeplanting
Wat is de prijs van dakbeplanting ? De prijs voor dakbeplanting hangt af van enkele factoren:
de toegankelijkheid, de structuur, de grootte en vorm van het dak, beplantingswijze (in matten of stekken) en de gebruikte plantensoorten.
Voor een standaard plat en rechthoekig dak dat makkelijk bereikbaar is, schommelt de prijs voor dakbeplanting bestaande uit een zestal sedumsoorten tussen de € 60-85 excl. btw/m2.
De BTW bedraagt de 19%.

Interesse? U kunt onze bereiken via
Telefoonnummer 06 – 5438 4027

Diensten

Bestrating
Tuinaanleg
Tuinadvies
Tuinonderhoud
Tuinontwerp
Verkoop van planten

Onze locatie

Paul wolf Dakbeplanting


Krusemanlaan 2 1701 VM Heerhugowaard
06 54384027 Klik om te bellen